Wino & vege vol. 3

6 dań vege i endemiczne bogactwo włoskiego wianiarstwa. 6 win z różnych regionów.

Jak smakuje Ribolla Gialla, Zibibbo, Fiano? Przekonaj się na wieczorze pełnym włoskich smaków na talerzu i w kieliszku.

Włoska kuchnia obfituje w dania na bazie sezonowych warzyw i aromatycznych przypraw. Prym wiodą oczywiście soczyste pomidory, choć na talerzach króluje również papryka, bakłażany, karczochy. Wyjątkowego charakteru daniom nadają zioła: bazylia, oregano, rozmaryn czy estragon. Stąd kuchnia włoska idealnie wpisuje się w jadłospis wegetarian – o czym będą mogli się przekonać wszyscy uczestnicy kolejnego spotkania pt. „Wino & Vege vol.3”.
Przyznajemy, że jednak głównym bohaterem wieczoru będzie wino – pochodzące z 6 włoskich regionów winnych. Naszym gości uraczymy m.in. Ribolla Gialla, czyli ulubionym szczepem Giovanniego Boccaccio, autora „Dekamerona”, sycylijskim winem ze szczepu Zibibbo oraz Fiano – białym wytrawnym winem o ciekawym aromacie owocowym z nutą miodową i akacjową. Salute!

Godzina: 18:00

Miejsce: Lobby Bar

Cena: 140 zł/os.

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761