Go vege z hotelem Shuum! Wegetarianizm zdrowy na każdym etapie życia

24 PAŹDZIERNIKA 2019

Go vege z hotelem Shuum! Wegetarianizm zdrowy na każdym etapie życia

Wegetarianizm jest nie tylko rezygnacją z jedzenia mięsa, ale też kojącym oddechem dla ciała i umysłu. To również sposób na osiągnięcie wewnętrznej harmonii i zdrowia. Niespieszna celebracja posiłków i odkrywanie przyjemności nowych doznań kulinarnych są jakością, którą można znaleźć w hotelu Shuum.

Świadomość i uważność

Wegetarianizm żyje z nimi w symbiozie. Uprawiane z troską, lokalne sezonowe warzywa i owoce dostarczają energii oraz niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych. Zaspokojone potrzeby ciała wprawiają umysł w dobry nastrój i pozwalają na odnalezienie ukojenia. Dodają też energii do relaksujących spacerów brzegiem Bałtyku, które dotleniają organizm, a dźwięk morskich fal sprzyja wyciszeniu.

Zdrowie na każdym etapie życia

Zbilansowana kuchnia roślinna poprawia kondycję ciała i umysłu. To również wyraz troski o dobro świata zwierząt. Na każdym kroku udowadniamy, że można żyć w zgodzie z naturą i bez szkody dla środowiska, a także że zmiana nawyków żywieniowych na zdrowsze jest dobra w każdym wieku, na każdym etapie życia. Właśnie dlatego zachęcamy do próbowania ciekawych połączeń kulinarnych w hotelu Shuum nad Bałtykiem i poszukiwania inspiracji do własnej vege przygody.

Kulinarna podróż

Nasze wegetariańskie dania powstają ze smaków i aromatów z pogranicza wielu kultur,
a rodzime składniki łączą się z przyprawami z dalekich krajów, dając niebanalne wrażenia dla podniebienia. Kuchnia hotelu Shuum to miejsce pełne pasji, w którym regionalność przeplata się z egzotyką. Lokalne i ekologiczne produkty od sprawdzonych dostawców dostarczają zdrowych elementów, które sprzyjają dobremu samopoczuciu. Z kolei podawanie dań i deserów z dbałością o najmniejszy detal pobudza zmysły, zwiększając przyjemność smakowania.

Kontemplacja poranków

Restauracja hotelu Shuum w Kołobrzegu stwarza okazję do celebrowania niespiesznych poranków specjalnym menu dla wegetarian. Wypiekane na miejscu chleby, domowe przetwory i szeroki wybór ekologicznych produktów w naturalny sposób dodają energii na cały dzień. Aromatyczne, ciepłe napoje z widokiem na nadmorski park pozwalają poczuć siłę spokoju i głębokie odprężenie, w których chce się zanurzyć.

No waste cuisine

Świadomy wegetarianizm to życie w harmonii z naturą. Przynosi ją też zero waste, filozofia przyświecająca restauracji hotelu Shuum. Drugie życie dla skórek cytryny to cudowna lemoniada, a obierki z buraków w magiczny sposób przemieniają się w aromatyczne i zdrowe chipsy. Ograniczenie odpadów poprzez nieużywanie plastikowych rurek i naczyń to prawdziwy oddech dla środowiska i naszego sumienia.

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Lifestyle

Dzień bez komputera. Dlaczego warto zrobić detoks i zmienić nawyki?

Nie każdy może sobie pozwolić na całkowite odcięcie się od telefonu, tabletu, Internetu, ale każdy może zmienić swoje przyzwyczajenia lub nawyki...

18 CZERWCA 2019

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Shuum Boutique Wellness Hotel moich danych osobowych w postaci adresu e-mail w celach marketingowych. Przyjmuję do wiadomości, że przetwarzanie danych osobowych będzie łączyło się z wysyłką na podany przeze mnie adres e-mail ofert i informacji o promocjach obowiązujących w Shuum Boutique Wellness Hotel. Przyjmuję do wiadomości, że zgoda na przetwarzanie danych osobowych może być w każdej chwili wycofana.