Riesling vs. Arabica

Warsztaty winiarsko – kawowe. Kwasowość kawy, a kwasowość wina.
Prowadzi Wojtek Dubis i Paweł Krysiński. Wino, kawa, dobra zabawa!

Jak rozpoznać dobrą kawę? Po czym poznać wyborne wino? W obu przypadkach jednym z parametrów, na podstawie których
ocenia się jakość trunków jest kwasowość. I bynajmniej nie chodzi tutaj o niepożądaną „kwaśność”, świadczącą wprost o ich niskiej
jakości. Kwasowość rysowana chociażby przez delikatne nuty cytrusowe nadaje kawie i winom szlachetnego
charakteru i wyrazistości.

Riesling jest winem, który charakteryzuje się wysoką, owocową kwasowością. Podczas spotkania nasi specjaliści – Wojtek Dubis
i Paweł Krysiński, pomogą gościom docenić możliwości tego wspaniałego trunku. Szczególnie, gdy pojawia się on w towarzystwie
Arabiki – synonimu najwyższej jakości kawy z lekkim czekoladowym i kwaskowatym posmakiem.

Godzina: 18:00

Miejsce: lobby bar

Cena: 100 zł/os.

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761