Wino & Alzacja vol.1

Język Alzacji wyraża się głównie w winie. Tu cukier jest dobry, pleśń szlachetna, a winogrona zbiera się także w grudniu. Wszystko po to, żeby stworzyć smak, którym nie może pochwalić się żaden innych region, a który powstaje z winogron poddawanym działaniu grzyba botrytis cinerea, który tworzy szlachetną pleśń. Tak powstają butelki z alzackiej kategorii Sélections de Grains Nobles, czyli likierowane wina z późnych zbiorów (vendange tardives) takich odmian, jak riesling, gewurztraminer, a także z winorośli o wysokiej koncentracji cukrów: pinot gris, muscat, auxerrois czy sylvaner; nie zabraknie również pinot noir. Pojawią się także alzackie smaki – drugi języka regionu, który można zrozumieć nawet nad polskim morzem: poniedziałkowego baeckeoffe, naszej wersji choucroute oraz tarte flambée. Zapraszamy na wydarzenie „Wino & Alzacja vo.1”, bo dobrze się rozumiemy!

Godzina: 18:00

Miejsca: Lobby Bar

Cena: 140 zł/os.

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761