Wino & owoce morza vol. 2

Zasada numer jeden: do ryb i owoców morza zawsze podajemy białe wino. Ale czy to wszystko? Jeśli chcecie zgłębić tajniki łączenia potraw z winem, zapraszamy na kolejne wydarzenie w restauracji Shuum „Wino & Owoce Morza”. 

Tym razem poczęstujemy naszych gości przysmakami z kalmarami, langustynami i krewetkami w roli głównej. Prawdziwi koneserzy będą mieć okazję skosztowania ostryg. Na naszej wykwintnej uczcie nie zabraknie też homarów i przegrzebków, zwanych także małżami św. Jakuba. Z kolei sommelierzy zabiorą nas w podróż do Francji, Hiszpanii i Portugalii, gdzie do perfekcji opanowano sztukę łączenia owoców morza z odpowiednimi gatunkami wina. Specjalnie dla uczestników spotkania otworzą butelki win z Doliny Loary, Rias Baixas czy Vinho Verde.
Oto najlepszy sposób na spędzenie beztroskiego, letniego wieczoru!

Godzina: 18:00

Miejsce: Lobby Bar

Cena: 140 zł/os.

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761