Wino & ryby bałtyckie vol. 2

Kuchnia nadmorska i polskie wina. Smażenie, grillowanie, gotowanie… Soljanka Szefa kuchni i Hibernal z winnicy Turnau. 6 win i 6 niesamowitych nowoczesnych dań z ryb bałtyckich.

Ryby od zawsze były bardzo ważnym elementem kuchni polskiej. Szczególnie w regionach nadmorskich. Co więcej, w tradycyjnych książkach kucharskich próżno szukać smażonego dorsza w panierce, który niechcący stał się swoistym symbolem polskiego wybrzeża. Dlatego też zapraszamy na spotkanie „Wino & Ryby Bałtyckie”, podczas którego będziemy degustować gatunki ryb z rodzimego morza w bardzo różnorodnych odsłonach – grillowane, gotowane, smażone, a także podane w soljance, czyli pysznej zupie rybnej. Do ryb oczywiście podamy wino. I aby pozostać w rodzimym klimacie, nasi sommelierzy odkryją przed gośćmi tajniki polskiego winiarstwa. Zaprezentują najznakomitsze klasyczne wina z winorośli właściwej oraz wina produkowane z hybryd, czyli winorośli które powstały z krzyżowania różnych odmian. Są one dostosowane do chłodniejszych i bardziej wymagających warunków klimatycznych panujących w naszym kraju. Zachwycają też bogactwem smaków i aromatów, stając się konkurencją dla winiarskich potęg. Zapraszamy!

Godzina: 18:00

Miejsce: Lobby Bar

Cena: 140 zł/os.

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761