Wino & Tajlandia vol. 1

Bogactwo smaków, pikantne przyprawy, słodkie nuty i jedyne w swoim rodzaju receptury – w kuchni tajskiej jest wszystko, czego poszukują smakosze orientu. A wina? Gewurztraminery z Niemiec, Włoch i Francji. Rieslingi z Niemiec, Australii i USA

Czy do kuchni azjatyckiej pasuje wino? Oczywiście! Na kolejnym spotkaniu w restauracji hotelu Shuum pobudzimy kubki smakowe wszystkich miłośników orientu. Nasi szefowie kuchni zaprezentują popisowe dania kuchni tajskiej, pełne pikantnych przypraw, słodkich nut i ciekawych połączeń. Sommelierzy z kolei udowodnią, że smaki Azji świetnie korespondują z aromatem europejskich win. Z naszej hotelowej winiarni wydobędą butelki najznakomitszego Rieslinga i Gewurztraminera, odkrywając przed gośćmi kolejne tajemnice łączenia win z potrawami.

Godzina: 18:00

Miejsce: lobby bar

Rezerwacje: Wojtek Dubis, tel. +48 731 708 761